LINTHAFATSO TSA MORAO-RAO LE LITLHAKISO
Ala Adı Kaydı İle İlgili Kamuoyuna Önemli Duyuru
LEFATSA LA PHATLALATSO
MATSOLO KA MOKA
19.10.2011 14:46
Dikarolo tša Mananeokgolo
Ultra SSD
Phihlello e Potlakileng ka Makhetlo a 10
1.5 Tbit/s DDoS-beskerming
Maemo a Tšhireletšo ya Hardware
Thekgo ya Thekniki ya 24/7
Thekgo ya Ditsebi ya Bophelo ka Moka
Na o na le Dipotšišo?
Sehlopha sa rona sa litsebi tsa ts'ehetso se ikemiselitse ho u thusa 24/7.
Hlama Thekete ya ThekgoDintlha tsa Tsebahatso
17 Ekim 2011 tarihli sabah.com.tr kaynaklı, Habertürk başta olmak üzere internet basınında ve teknoloji sitelerinde yer bulan “İnternette, .com, .org, .net tarih oluyor” başlıklı haber ile ilgili kamuoyu duyurusudur.
Habere konu olan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu ICANN’ın 2011 Singapur toplantısında alınan kararlar gereği, şu an kullanımda olan (com, net, org) gibi tüm global uzantıların dahil olduğu 22 gTLD ve ( .uk .tr .ru) gibi bölgesel uzantıları temsil eden 273 adet ccTLD uzantısına ek olarak, yeni domain oluşumları için başvuruların değerlendirmeye alınmasına dönük karar, ilgili yayım organlarınca kamuoyuna; com, net, org gibi halihazırda kullanımda ve yeni kayıtlara açık olan uzantıların tamamen kaldırılacağı yönünde aksettirilmiştir.
Kamuoyunda ve özellikle domain hak sahipleri arasında infiale neden olan bu haberin asılsız olduğunu ve 2012’de başlatılacak yeni sürecin sadece yeni uzantıların oluşmasını hedeflediğini, şu an kullanımda olan hiçbir uzantının hak sahipliğini kaldırmayacağını ve/veya kullanımını engellemeyeceğini tüm uzantılardaki alan adı hak sahiplerine ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
PELE EA LIBAKA LE MAEMO
1
Meholego ya lesolo e šoma nako e lekanyeditšwego gomme e laolwa ke go ba gona ga setoko.
2
Yöncü Bilişim Çözümleri e boloka tokelo ya go fetola goba go khansela maemo a letsholo ka nako efe kapa efe.