Microsoft Outlook 2013 'de alan adınıza özel mailleri nasıl açabileceğiniz anlatılmıştır. Aşağıdaki adımları sırasıyla ve doğru bir şekilde uygulamanız halinde firmamızdan aldığınız alan adı veya hosting hizmetindeki mail servislerini kullanabilirsiniz.
1) Microsoft Office Outlook 2013 programında bulunan "Dosya" menüsünden "Bilgi" kısmından "Hesap Ayarları" düğmesine tıklayınız.
"Hesap Ayarları" düğmesine tıkladığınızda açılan "Hesap Ayarları..." kutucuğuna tıklayınız.
2) Açılan pencerede kırmızı okla göstermiş olduğumuz "Yeni" düğmesini tıklayınız.
3) Açılan pencerede alt tarafta bulunan "Elle kurulum veya ek sunucu türleri" seçeneğini işaretleyip "Sonraki" butonuna tıklayınız.
4) Hizmet seçimi ekranından "POP veya IMAP" seçeneğini işaretleyip, "Sonraki >" butonuna tıklıyoruz.
5) "POP ve IMAP Hesap ayarları" bölümünden kullanıcı bilgileri, sunucu bilgileri ve oturum açma bilgilerini aşağıdaki gibi kendinize göre doldurunuz. Sunucu bilgileri altındaki "Hesap türü" bölümünde POP ve IMAP seçeneklerini göreceksiniz. POP seçtiğinizde gönderilen mailler, silinen mailler vb tüm mail işlemleri kurulan bilgisayarda saklanır. Sunucuda mail saklanmaz. IMAP seçeneğinde ise mailin kopyası hem sunucuda hem de kurulum yapmış olduğunuz bilgisayarda saklanır. Mail sunucusu ile outlook programınız eş zamanlı çalışır. Outlook programı üzerinden silinen mailler mail sunucusundan da silinir. IMAP seçeneği mail sunucusuyla eş zamanlı çalıştığından dolayı mobil cihazınızdan mail hesabınızı açmanız halinde mevcut gelen kutunuz, silinen mailler, gönderilen mailler gibi tüm mailler mobil cihazınızla da senkronize edilir. Mobil cihazından silinen mailler tüm mail hesabı açtığınız oturumlardan ve mail sunucusundan silinir.
Tüm alanları doldurduktan sonra "Diğer ayarlar" butonuna tıklayarak devam ediniz.
6) Açılan pencerede "Giden Sunucusu" sekmesine geliniz. Akabinde "Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor" seçeneğini işaretleyiniz.
7) Yine aynı pencerede "Gelişmiş" sekmesine geliyoruz. IMAP oturum açmayı güvenli bağlantı sağlayabilmemiz için SSL ile bağlantı kurunuz.
7.1) SSL ile bağlantı için "Gelen sunucusu (IMAP)" portu 993 ve şifreleme türü olarak SSL kullanınız.
Giden sunucusu (SMTP) portu için 465 ve şifreleme türü olarak SSL kullanınız.
7.3) TLS yada şifreleme türü kullanmak istemiyor iseniz "Gelen sunucusu (IMAP)" portu için 143 ve şifreleme türünü otomatik seçiniz.
"Giden sunucusu (SMTP) portu için 587 ve şifreleme türünü otomatik seçiniz.
8) Bu işlemler sonunda "Tamam" butonuna tıklayarak kapatıyoruz ve diğer ekranımız kalacak. "Sonraki" butonuna tıklayarak hesap sınamasını gerçekleştiriyoruz.
IMAP olarak mail kurulumumuz tamamlanmıştır. POP / POP3 kurulumu içinde aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
NOT: POP / POP3 kurulumu isteğe bağlıdır. IMAP olarak kurulum yaptıysanız POP / POP3 olarak kurulum yapmanıza gerek yoktur. POP veya IMAP iki seçenekten birini yapılandırmalısınız.
POP / POP3 MAİL YAPILANDIRMASI
POP ve IMAP ayarları sekmesinden "Hesap Türü" POP3 olarak seçilmelidir ve mail bilgileriniz doldurularak "Diğer ayarlar..." butonuna tıklayınız.
Giden Sunucusu sekmesinden "Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor seçeneğini işaretleyiniz.
Daha sonra "Gelişmiş" sekmesine geçiyoruz. SSL'i bağlantı sağlamak isterseniz;
Gelen sunucusu (POP3) portu 995 ve "Bu sunucu şifreli bir bağlantı (SSL) gerektirir" seçeneğini işaretliyoruz.
Giden posta sunucusu (SMTP) portu 465 olmalı ve şifreleme türü olarak "SSL" seçilmelidir.
POP3 bağlantınızı SSL kullanmadan gerçekleştirmek isterseniz ise aşağıdaki bilgiler ile doldurunuz.
Gelen sunucusu (POP3) portu 110 olmalıdır.
Giden sunucusu (SMTP) portu 587 olmalıdır ve şifreleme türü otomatik seçilmelidir.
Yapılandırmamızı yaptıktan sonra "Tamam" butonuna tıklayarak kapatıyoruz ve "Hesap Ayarlarını Sına..." butonuna tıklıyoruz.
Herhangi bir sorun yok görünmemektedir. Kapat butonuyla hesap ayarları sınamasını kapatıyoruz ve "Sonraki" butonuna tıklayarak kurulumumu tamamlıyoruz.
Hesap eklenmiştir. Kullanım sağlayabilirsiniz.