1. Ana Bilgisayar (Address) kutucuğuna web sitenizin FTP adresini yazınız. Örneğin: ftp.siteniz.com
FTP bilgilerini hosting yönetim panelinden online olarak alınabilir. Bu işlem için "Üye İşlemleri" / "Hostinglerim" menüsüne giriniz. Burada satın aldığınız hosting paketlerini göreceksiniz. Hangi hostunuz için FTP bilgisini alacak iseniz o hosting paketinin sağında yer alan "Yönet" butonuna tıklayınız. Açılan sayfada "FTP Şifresi" menüsünden FTP giriş şifrenizi alabilirsiniz.
2. Sitenize ait ftp giriş bilgilerini kullanaak Kullanıcı Adı (User) kutucuğuna kullanıcı adınızı, Parola (Password) kutucuğuna parola/şifrenizi yazınız.
3. Port adresi olarak 21 girmelisiniz. Hızlı Bağlan (Quick Connect) düğmesini tıklayarak FTP hesabınıza hemen bağlanabilirsiniz.


4. Yukarıdaki resimde bulunan sayılara karşılık gelen açıklamaları takip ediniz.
1 - Bu listede FTP programınız ve FTP hesabınız arasında bağlantının kurulmasıyla ilgili bilgiler gelecektir. Bağlantının gerçekleşip gerçekleşmediğini bu listeden takip edebilirsiniz.
2 - Bu bölüm sizin yerel bilgisayarınızdaki dizinleri gösteren kısımdır.
3 - Bu bölüm 2 numaralı maddede anlatılan dizinlerde bulunan dosyaların ve alt dizinlerin gösterildiği kısımdır.
4 - Bu bölüm sizin sunucunuzdaki dizinleri gösteren kısımdır.
5 - Bu bölüm 4 numaralı maddede anlatılan dizinlerde bulunan dosyaların ve alt dizinlerin gösterildiği kısımdır.
6 - Yerel bilgisayardan sunucuya dosya gönderme ya da sunucudan yerel bilgisayara dosya indirme işlemlerinin durumlarını bu bölümden takip edebilirsiniz.
FTP hesabınıza sorunsuz bir biçimde bağlandığınızda karşınızda gözüken dizinler sizin web sitenizin yayınlama dizinleridir. public_html dizini içine girmeli ve web sitenizi bu dizin içine yüklemelisiniz.
Dosyaların Gönderileceği Yer
Sunucuya FTP ile bağlanıldığında, size tahsis edilen disk alanının içine girmiş olursunuz. İlk bağlanılan yer sahibi olduğunuz dizin ve dosyaların listesini içerir. Bu bölümdeki dizinler web sitenizin sağlıklı çalışması için gereklidir. Sistem tarafından oluşturulan ve aşağıda listelenen bu ana dizinleri KESİNLİKLE SİLMEYİNİZ. Ancak bu dizinler içindeki mevcut veya sizin aktardığınız dosya ve dizinleri kullanılmadığı zaman silebilir veya değiştirebilirsiniz.
public_html web sayfanızın tüm içeriğinin gönderileceği dizindir. Ana sayfanız olmasını istediğiniz dosyanın adı index.htm, index.html veya index.php olmak zorundadır. Aksi takdirde ana sayfanız olmadığından web siteniz görüntülenemeyecektir.
public_html/cgi-bin dizini web sayfanızda kullandığınız her türlü cgi-perl scriptlerinin yüklenmesi gereken dizindir. Cgi-Perl scriptlerinde dikkat edilmesi gereken dosya izinleride bulunmaktadır. Gerekli bilgiyi kullanmak istediğiniz cgi-perl scriptinin README veya INSTALL dosyaları içerisinde bulabilirsiniz.