Üye İşlemleri Alışveriş Sepeti
+90 (216) 99 000 99 Kampanyalar Biz Kimiz?
Alan Adı Hosting Sunucu Marka SSL Projeler SSS Belgeler BTS Forum
Anasayfa » Sık Sorulan Sorular » Marka ve .TR Alan Adı Belgeleri Nasıl Doldurulur?

Marka ve .TR Alan Adı Belgeleri Nasıl Doldurulur?



Alacağınız hizmetin sipariş türüne ve başvuru türüne göre Bireysel/Kurumsal olarak belgeleri farklı doldurmanız gerekmektedir. Burada belirtilen tüm bilgileri eksiksiz doldurmalı ve bize BURADAN göndermelisiniz. Eksik, Hatalı veya Gerçek olmayan bilgiler ile doldurulan başvurular kabul edilmez.

Belgeleri doldurup iletmeden önce sitemizden alacağınız Marka ve Alan Adı hizmetinin siparişini geçerek ödemesini yapmalısınız. Belgeler siparişiniz detaylarına göre karşılaştırılarak kabul edileceğinden aktif olmayan bir sipariş için belgeler kontrol edilemez ve onay verilemez.

MARKA HİZMET SÖZLEŞMESİ:

Bu belge 2 sayfadan oluşur, 1.sayfada marka ve başvuru sahibi ile ilgili bilgiler, 2. sayfada ise sözleşme ve kapsamı yer alır. İki sayfada doldurulmalı ve bize gönderilmelidir.

1. Sayfada Doldurulacak Alanlar:

Tarih: Belgeyi doldurduğunuz tarihi yazmalısınız. "Gün-Ay-Yıl" Olarak. Örnek: 25-08-2016

Üye Adı ve Soyadı: Marka siparişini geçtiğiniz yoncu.com sitemizdeki üyeliğin hesap sahibinin gerçek kimlikteki kullanıcı adını ve soyadını yazmalısınız. (Marka Sahibinden Farklı Kişi Olabilir)

Üye Mail Adresi: Marka siparişini geçtiğiniz yoncu.com sitemizdeki üyelikte kayıtlı mail adresini yazmalısınız.

Marka Başvuru Sahibi Adı/Unvanı: Markanın resmi olarak sahibi görünecek kişinin gerçek adı ve soyası yazılır, Başvuran firma ise firmanın ticaret sicilinde kayıtlı unvanı yazılmalıdır.

Başvuran TC veya Vergi No: Şahıs başvuruları için marka sahibinin 11 karakterli TC Kimlik Numarası, başvuran firma ise firmanın 10 karakterli vergi numarası yazılmalıdır.

Marka Adı: Marka menüsünden sipariş geçtiğiniz markanın adı. Siparişte yazıldığı gibi birebir tüm karakter ve boşluklar aynı olmalıdır.

Sınıflar: Marka menüsünden marka siparişi geçerken seçtiğiniz markanın sınıfını rakam olarak yazmalısınız. Birden çok sınıfta marka siparişi geçtiyseniz virgül ile ayırarak yazabilirsiniz.

İşlem Türü: Marka menüsünde iki adet sipariş türü mevcuttur, 1."Sadece Başvuru" 2. ise "Başvuru, Tescil ve Aktiflik için Dosya Takibi" siparişinizdeki başvuru türünü X (Çarpı Atarak) işaretlemelisiniz.

Emtia Listesi: Marka yapılan sınıf 35. sınıf ise satılan mal veya hizmetlerin listesi yazılmalıdır. Örneğin: Çocuk Arabası, Televizyon, Ofis Mobilyaları, Haber Sitesi Yazılımı gibi.

Verilen Hizmetin Türü: Markayı kullanacağınız alanı belirtmelisiniz. Örneğin: İnternet Hizmeti, Spor Faaliyetleri, Gıda, Şarküteri, Zücaciye gibi.

Açıklama: Logo ile başvuru yapacak iseniz bu bölümde belirtebilirsiniz (Logo yazı içeriyor ise marka tam adından farklı olarak az/çok farklı bir karakter ve yazı içermemelidir)

Başvuran Ad-Soyad-Kaşe/İmza: Bu alana adınızı soyadınızı yazarak imza atmalısınız. Firmalar ise Firma kaşesi basılarak yetkili imzası atılmalıdır. Şahıs firmaları için kaşeye gerek yoktur.

Vekil Aracı Firma: Bu alan doldurulmamalı, boş kalmalıdır.

2. Sayfada Doldurulacak Alanlar:

Tarih: Belgeyi doldurduğunuz tarihi yazmalısınız. "Gün-Ay-Yıl" Olarak. Örnek: 25-08-2016

Başvuran Ad-Soyad-Kaşe/İmza: Bu alana adınızı soyadınızı yazarak imza atmalısınız. Firmalar ise Firma kaşesi basılarak yetkili imzası atılmalıdır. Şahıs firmaları için kaşeye gerek yoktur.

Vekil Aracı Firma: Bu alan doldurulmamalı, boş kalmalıdır.


MARKA VEKALETNAMESİ:

Vekiller: Burada yer alan vekiller şirketimizin TPE nezdindeki marka başvurunuzu yapacak şirketimizin vekilleridir. Olduğu gibi bırakmalı, değişim yapmamalısınız.

Vekalet Veren: Markanın resmi sahibi olacak kişinin gerçek adı ve soyadı yazılmalıdır. Başvuru sahibi firma ise firmanın tam unvanı yazılmalıdır.

Adres: Resmi kayıtlarda yer alan açık ikametgah adresinin yazılmalıdır. Firma için ticaret odasında kayıtlı resmi şirket merkezinin adresi yazılmalıdır. (Daha önce marka yaptı iseniz eski belgenizdeki adres ile aynı olmalıdır)

Vekil Eden: "Vekalet Veren" ile aynı bilgi yazılmalıdır. Markanın resmi sahibi olacak kişinin gerçek adı ve soyadı yazılmalıdır. Başvuru sahibi firma ise firmanın tam unvanı yazılmalıdır.

Tarih: Belgeyi doldurduğunuz tarihi yazmalısınız. "Gün-Ay-Yıl" Olarak. Örnek: 25-08-2016

Başvuran TC veya Vergi No: Şahıs başvuruları için marka sahibinin 11 karakterli TC Kimlik Numarası, başvuran firma ise firmanın 10 karakterli vergi numarası yazılmalıdır.

Kaşe/İmza: Bu alana imza atmalısınız. Firmalar ise Firma kaşesi basılarak yetkili imzası atılmalıdır. Şahıs firmaları için kaşeye gerek yoktur.


MARKA AZİLNAMESİ: (Marka'da Sadece Başvuru Türü için İletilmelidir)

Azleden: Bu alana adınızı soyadınızı yazarak imza atmalısınız. Firmalar ise Firma kaşesi basılarak yetkili imzası atılmalıdır. Şahıs firmaları için kaşeye gerek yoktur.

Azledilen: Bu alan doldurulmamalı, boş kalmalıdır.

Azilname metnindeki "için ........`ni vekil tayin" noktalı alan doldurulmamalı, boş bırakılmalıdır.

Tarih: Belgeyi doldurduğunuz tarihi yazmalısınız. "Gün-Ay-Yıl" Olarak. Örnek: 25-08-2016

Ad-Soyad-Kaşe/İmza: Bu alana adınızı soyadınızı yazarak imza atmalısınız. Firmalar ise Firma kaşesi basılarak yetkili imzası atılmalıdır. Şahıs firmaları için kaşeye gerek yoktur.


.TR ALAN ADI BAŞVURU DİLEKÇESİ:

Tarih: Belgeyi doldurduğunuz tarihi yazmalısınız. "Gün-Ay-Yıl" Olarak. Örnek: 25-08-2016

Adı Soyadı: Alan adı sahibinin adı soyadı yazılmalıdır. Marka şahız adına ise marka sahibi adı olmalıdır. Firma adına başvurular için firma yetkilisinin adı soyadı yazılmalıdır.

İmza: İşlem yapan şahıs veya firma yetkilisi imzası

Kuruluş Kaşesi: İşlem yapan firma ise firmanın kaşesi basılmalı, şahız ise boş bırakılmalıdır.

Alan Adı: "siteadresi.com.tr" gibi alacağınız alan adının tam adresi yazılmalıdır.

Takip Numarası: Bu alana sipariş numaranızı yazabilir veya boş bırakabilirsiniz.

İdari Sorumlu Kodu: Alan mevcut yazıldığı gibi kalmalı, değiştirilmemelidir.

Ödeme Sorumlu Kodu: Alan mevcut yazıldığı gibi kalmalı, değiştirilmemelidir.

Teknik Sorumlu Kodu: Alan mevcut yazıldığı gibi kalmalı, değiştirilmemelidir.

E-Posta: Alan adı sahibinin veya firmanın mail adresi yazılmalıdır.

Telefon: Alan adı sahibi veya firmanın telefon numarası yazılmalıdır.

Adres: Resmi kayıtlarda yer alan açık ikametgah adresinin yazılmalıdır. Firma için ticaret odasında kayıtlı resmi şirket merkezinin adresi yazılmalıdır.



Yöncü Bilişim
Hizmetlerimiz
Ücretsiz Servisler
Sosyal Medyada Biz
Hesap ve IBAN Numaraları Adres, Telefon ve Kroki Belgeler ve İzinler İnsan Kaynakları Referanslarımız İletişim Bilgileri Ücretsiz Üyelik Destek Sistemi Privacy Policy Sözleşmeler Hakkımızda Kadromuz SSS
Bedava .tk Uzantılı Domain VDS, VPS Sanal Sunucu WhatsApp Business API SSL Güvenlik Sertifikası Alan Adı API ve Bayilik Marka Tescil Hizmeti Web Tasarım Hizmeti Web Hosting Hizmeti Mail Hosting Hizmeti Yeni Alan Adı Kaydı Alan Adı Backorder Alan Adı Transfer Sunucu Kiralama
Hizmetlerde Online Yönetim Üyeler Arası Aktarım Alan Adı Transfer Kilidi A Record IP Yönlendirme Mail ve SMS Hatırlatma Whois Gizlilik Koruma Alt İsim Sunucu Oluşturma Hazır Uygulama Kurulumu Yapım Aşamasında Sayfası İletişim Bilgi Değiştirme DNS Yönlendirme URL Yönlendirme Satılık Sayfası Teklif Sayfası
Destek Merkezi: Yöncü Bilişim Çözümleri Ltd. Şti.
Tel: +90 (216) 99 000 99 - Faks: +90 (216) 344 18 90
Copyright © 2001 - 2024
Yöncü Bilişim Çözümleri bir OSBIL Markasıdır
Osbil Technology Ltd. - Serbest Liman Bölgesi
S.L.B.T. 447, No:435 Gazimağusa KKTC
Yöncü SSL